GIETVLOEREN

VERSCHILLENDE GIETVLOEREN

 

Mono

  • Bestaat uit 1 kleur
  • Rustige uitstraling
  • In iedere kleur verkrijgbaar
  • Makkelijk in

 

Duo

  • 2 kleuren door elkaar gemixt
  • Een duo is in alle RAL-kleuren te combineren.
  • Een duo is variabel qua vormgeving. Afhankelijk van wat de wensen zijn kunnen wij de vloer er rustig uit laten zien of juist wat drukker. Een rustige look wil zeggen dat de kleuren minder opvallend zijn en dus meer door elkaar gemixt. Een drukke look is precies het tegenovergestelde. Deze is wat wilder en je ziet de kleurverschillen duidelijker.
Lucas Gietvloeren Industrie
Lucas Gietvloeren Materialen

Verschillende materialen

Het basismateriaal van een gietvloer is kunststof. En dat kunststof kan bestaan uit:

 

PU (polyurethaan)

Een PU-gietvloer wordt veelal in huizen en kantoorruimtes gebuikt, maar ook in ruimtes zoals bijvoorbeeld een gymzaal. Kenmerkend van een PU-gietvloer is de elasticiteit.

 

Epoxy

Epoxygedragen gietvloer worden in tegenstelling tot huizen e.d. vaak gebruikt in de industrie. Dit omdat deze soort gietvloer resistent is tegen zuren en chemicaliën. Dit is ook belangrijk in verband met de hygiëne.

Plinten

Ook kunnen wij een sanitaire plint maken in de badkamer en in het toilet.

 

 

Installeren

Het installeren van een gietvloer voor zowel een mono als een duo duurt gemiddeld 3 à 4 werkdagen. U kunt afhankelijk van de installatieduur 1 dag later over de vloer heen.

 

Vloerverwarming

Een gietvloer is erg geschikt voor vloerverwarming. Dit komt doordat de vloer slecht’s een paar millimeter dik is. Dit zorgt ervoor dat de vloerverwarming het beste tot haar recht komt.

Lucas Gietvloeren Plinten en Installeren

VOORDELEN GIETVLOER

Natuurlijke look

Naadloos

Geluiddempend

Onderhoudsarm

Vloeistofdicht

Slijtvast

Zeer geschikt voor vloerverwarming

UV-bestendig

Onderhoud

Je kunt de vloer simpel en eenvoudig onderhouden. Dit kan zowel door de vloer droog te reinigen, denk hierbij aan een stofzuiger of een swiffer, maar ook met een dweil. Schoonmaakmiddel is niet noodzakelijk maar kan wel gebruikt worden mits deze niet agressief is. Nagenoeg alle vlekken zijn te verwijderen mits je deze meteen schoonmaakt. Als je hiermee wacht kan het zijn dat je de vlek er lastig of zelfs niet meer uitkrijgt.

 

Tips om de vloer mooi en schoon te houden: 
Als de vloer vervuild wordt, probeer dit dan direct te verwijderen/schoon te maken. Op deze manier blijft de vloer het mooist! Maak gebruik van viltjes onder de meubels. Mochten de meubels schuiven zal de kans op krasjes flink afnemen. Als u toch meubels wilt verplaatsen til deze dan op.